Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ASP.NET Projeleri Erişim Engellendi hatası(ip ucu)  (Okunma Sayısı 763 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kocaturk
Administrator

Rep: +54/-3

« : 05 Eylül 2007 20:32:16 »

Merhaba arkadaşlar belirli bir süredir ASP.NET olayına yoğunlaşmış bulunmaktayım  :Razz fakat bir türlü problemler bitmiyor, Geçen gün Fatih kardeşimle yaptığımız bir istişare sonucu benim aldığım bir hatanın benzerini onunda yaşadığını öğrendim.
Problem neydi? ASP.NET uygulamalarında  Code Editor de ilgili aspx dosyayı tasarım(design) görünümüne alınca çok sıklıkla Erişim Engellendi uyarılı bir hata mesajı alıyordum ve bu mesajdan sonra WebForm üzerindeki hiç bir HTML veya Sunucu bileşeni artık gözükmez oluyordu. Bazen ilgili formu kapatıp açınca tekrar görünüyordu, bazen ise IDE yi yeniden başlamak gerekiyordu, ama projede bir den fazla form varsa neredeyse her form da bu hata gözüküyordu.
ASP.NET konusunda doyurucu bilgim olmadığı için bunun benim bir hatamdan kaynaklandığı kanısına varmıştım. ve pek te üzerine düşmemiştim. Fatih kardeşiminde aynı problemi yaşadığını öğrenince bunun genel bir sorun olabileceğini düşünerek bir araştırma yaptım ve neticeye ulaştım.
Fatih kardeşim hangi tarayıcıyı kullanıyor bilmiyorum ama ben IE7 kullanıyorum problemin bundan kaynaklandığını öğrendim.
Problemin çözümü sistem kaydına eklenecek bir DWORD değeri ile halloluyor,
sitem kaydında,
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_OBJECT_CACHING keyini açın,
bds.exe adlı yeni bir DWORD değeri oluşturun ve Değer verisini -0- (sıfır) yapın
artık delphi 2006 ASp.NET projelerinde tasarım anında erişim engellendi hatasını vermeyecektir.

Delphi Kitabı

Sipariş ver..
Cvp: ASP.NET Projeleri Erişim Engellendi hatası(ip ucu)
« : 05 Eylül 2007 20:32:16 »

Fatih
Kurucu Üye

Rep: +39/-10

« Cevapla #1 : 06 Eylül 2007 10:03:53 »

abi, ben sana ölürüm 

Yoksa siz hala kitabımı okumadınız mı Smile
Kocaturk
Administrator

« Cevapla #2 : 06 Eylül 2007 10:11:22 »

cemaliozan
Moderator

Rep: +4/-3

Kodlarım, canlarım

« Cevapla #3 : 06 Eylül 2007 19:56:55 »

bu problemle hiç karşılaşmadım. Velakin teşekkürler. Madem söz problemlerden açıldı.  Eski P.III 500 CPU 512 MB. RAM li makinamda bir asp.net projesini IDE'den koştururken (RUN - F9) yaşadığım sorunları yeni 4 GB.lık RAM 4 MB L2 Cache ve 2x2,66 6700 Intel CPU lu makinamda yaşamıyorum. Üstelik hiç bir şey yapmadım. Tek sorun XP 4 GB Ramin sadece 3 GB. lık bölümünü kullanabiliyor.

Sorunun özeti ve cevabı için regserv koşturmak, IIS. i durdurup yeniden çalıştırmak filan gerekiyordu. Oluşan hata mesajını şimdi hatırlamıyorum. Zira hem yaşlandık artık hemde uzun zamandır bu hatayla karşılaşmıyorum. Yalnız bu sorunun yetenekleri sınırlı (512 MB ram gibi) eski makinamdan kaynaklandığını düşünmeye başladım.

Bendeki delphi 2006 da SP2 ve 13 nolu hotfix'e kadar olan güncellemeler mevcut. XP Pro ve tüm güncellemeler ile sırasıyla NET 1.1, 2.0 ve 3.0 yüklü. Bu tür IDE vs. dertlerimizi ve çözümlerini buradan paylaşalım.  Kolay gelsin...
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2007 21:40:57 Gönderen: cemaliozan » Logged

www.teksevgi.com - Tamamı BDS 2006 ile yazıldı..

Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin...
akrep
Global Moderatör

Rep: +27/-13

« Cevapla #4 : 07 Eylül 2007 18:05:42 »

Cemali hocaya katılıyorum, foruma ilk üye olduğum zamanlarda bayağı saçma sapan hata mesajları ve kaybolan nesneler yüzünden sorular sormuştum. Nerdeyse Borland'a "kayboluyor! kaybolmayan bileşen yapın kardeşşim" diye mail atacaktım. Aldığım cevapların hiçbirisi işe yaramıyordu. "Fatih hocanın verdiği cevaplar bile işe yaramıyorsa, ben bu işe hiç başlamamalıyım" diye düşündüm, umarsızca...

Sonra... sonra bir gün aynı projemin, aynı IDE yüklü olan dizüstü bilgisayarımda hatasız çalıştığını ve formdaki nesnelerin kaybolmadığını farkettim!  Artık kendimi kötü hissetmiyordum! Hemen Fatih hocaya bir mesaj yazdım ve sorunun galiba ram'den kaynaklandığını söyledim. Birkaç gün sonra bilgisayarın ram'ını 256'dan 384'e yükselttim (nasıl yani diye sormayın). Ve hataların çoğunun kaybolduğunu gördüm. Yine arada bir hata veriyordu ama olsundu.

Artık huzurlu bir şekilde bilgisayarımı kapatıp arkama yaslandıktan sonra, yorgun gözlerimi biraz olsun dinlendirebilirdim.

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur - Necip Fazıl Kısakürek
Kocaturk
Administrator

« Cevapla #5 : 07 Eylül 2007 19:11:23 »

......... Birkaç gün sonra bilgisayarın ram'ını 256'dan 384'e yükselttim....

Nasıl yani SmileSmile

Bu arada benim laptop ta 2GB ram var ilk mesajda söylediğim değişikliği yapıncaya kadar senin de deiğin gibi bileşenler uçup gidiyor du bir de erişim engellendi hatası alıyordum.
Yalnız çok fazla olmamakla beraber IE7 den önce ki ASP.NET denemelerim de böyle bir sonur yoktu demekki IE7 debu problem ortaya çıktı neyse artık olmadığına göre sorun da yok.

cemaliozan
Moderator

Rep: +4/-3

Kodlarım, canlarım

« Cevapla #6 : 07 Eylül 2007 19:17:31 »

delphinin IE ile bağıntısını gözden kaçırıyoruz. welcome sayfası bir ie tabanlı browser. Yani ie. nin kutuphanelerini kullaniyor.

www.teksevgi.com - Tamamı BDS 2006 ile yazıldı..

Yaşamaya Değer Bir Hayattan, Sevmeye Değer Bir Aşktan, Dostluğa Değer Bir Arkadaşlıktan Asla Vazgeçmeyin...
Fatih
Kurucu Üye

Rep: +39/-10

« Cevapla #7 : 07 Eylül 2007 21:17:45 »

Erişim Engellendi mesajını IE olarak değil de, IE'nin güvenlik ayarlarından olabileceğini tahmin etmiştim, ancak araştırma zorunluluğum olmadı açıkçası. Win32'ye daldığım için biraz koptum asp.netten. Yeni sürümle sanırım ara vereceğim win32'ye

Yoksa siz hala kitabımı okumadınız mı Smile
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0.5 beta 1© Bloc