Merhaba arkadaşlar belirli bir süredir ASP.NET olayına yoğunlaşmış bulunmaktayım :

fakat bir türlü problemler bitmiyor, Geçen gün Fatih kardeşimle yaptığımız bir istişare sonucu benim aldığım bir hatanın benzerini onunda yaşadığını öğrendim.
Problem neydi? ASP.NET uygulamalarında Code Editor de ilgili aspx dosyayı tasarım(design) görünümüne alınca çok sıklıkla
Erişim Engellendi uyarılı bir hata mesajı alıyordum ve bu mesajdan sonra WebForm üzerindeki hiç bir HTML veya Sunucu bileşeni artık gözükmez oluyordu. Bazen ilgili formu kapatıp açınca tekrar görünüyordu, bazen ise IDE yi yeniden başlamak gerekiyordu, ama projede bir den fazla form varsa neredeyse her form da bu hata gözüküyordu.
ASP.NET konusunda doyurucu bilgim olmadığı için bunun benim bir hatamdan kaynaklandığı kanısına varmıştım. ve pek te üzerine düşmemiştim. Fatih kardeşiminde aynı problemi yaşadığını öğrenince bunun genel bir sorun olabileceğini düşünerek bir araştırma yaptım ve neticeye ulaştım.
Fatih kardeşim hangi tarayıcıyı kullanıyor bilmiyorum ama ben
IE7 kullanıyorum problemin bundan kaynaklandığını öğrendim.
Problemin çözümü sistem kaydına eklenecek bir
DWORD değeri ile halloluyor,
sitem kaydında,
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_OBJECT_CACHING keyini açın,
bds.exe adlı yeni bir
DWORD değeri oluşturun ve Değer verisini
-0- (sıfır) yapın
artık delphi 2006 ASp.NET projelerinde tasarım anında erişim engellendi hatasını
vermeyecektir.